Uppleva

Se och göra runt Solviken

Solviken vid Torpön ligger i Ydre kommun som verkligen gör skäl för ordspråket ”liten men naggande god”

I Ydre och i trakterna runtomkring finns massor att se och göra och i Tranås 16 km bort finns shopping och upplevelser för alla smaker.

På Solviken kan vi erbjuda

Det är alltid bra om du berättar för oss redan vid bokning av boendet om du är intresserad av våra aktiviteter eftersom vissa av dem kräver en del förberedelser.

Yoga-helg

Nästa Yoga-helg är den 25-26 mars 2023. Den passar både för dig som vill prova på Yoga och du som redan vet vilken kraft detta innebär.  Vi hoppas att helgen ska vara ett bra sätt för dig att samla energi under och efter årets mörka tid. Klicka här så får du mer info – varmt välkommen!

Cykla

Solviken är verkligen perfekt för dig som gilla att cykla. Hos oss finns det möjligheter att:

  • förvara sin cykel säkert
  • tvätta och underhålla cykeln
  • tvätta och torka kläder
  • välja bland många olika rundor på bra och lågtrafikerade vägar med utmanade kupering och mycket vackra vyer
  • välja till måltider och samvarorum
  • komma hela klubben, vi kan ta emot upp till 70 cyklister

Upptäck Sommen

Sjön Sommen påstås vara Sveriges vackraste klarvattensjö.

Bilden visar elbåten Elin med plats för 11 passagerare. Ett perfekt sätt att tyst, behagligt och miljöriktigt få se Sommen.

Ett annat alternativ är att se sjön från kajak. Vår paketlösning är perfekt för dig som vill se det bästa av sjön utan besvärlig planering och förberedelse – det har vi gjort åt dig.

Runt omkring oss finns det en rad olika attraktioner och utflyktsmål

Om du klickar på de understrukna orden så kommer du till hemsidor för de olika saker vi beskriver.

Torpöns Färjeläge

Vi på Solviken jobbar tillsammans med Torpöns Färjeläge , en sommaranläggning som andas skärgård och erbjuder restaurang, glassbar, naturum Sommen , höghöjdsbanor och mycket mer.

Torpaslingan

Under begreppet Torpaslingan  har en rad hantverkare och besöksmål samlat sig, t ex Brostorps Ostkaksbageri  och gårdsbutik, Stebbarps Gård med glass och gårdsbutik, Kvarnkulla Trädgård, Råås kvarn mm.

Torpa kyrkby och Torpavallen

Precis utanför vårt fönster på andra sidan den lilla viken finns Torpa kyrkby med en kyrka från tidig medeltid. Hör kan du också besöka ett konstnärscafé .
På Torpavallen, som ligger i byn Hestra 3 km från Solviken, finns allt som du behöver för att röra på dig. Här kan man spela padel, tennis och boule, det finns en beachvollybollplan, en frisbeegolfanläggning, motionsslingor  och härifrån utgår tre olika MTB-spår. Man får hyra tennis- och padelbana (bokas här) men allt annat är gratis! Klicka här så får du mer info.

Fågelmaderna

Ett par kilometer härifrån ligger fågelmaderna med fågeltorn och vindskjul. Vill du känna dig som en fågel beger du dig upp till den fantastiska utsikten i Holkåsa.

Asby

En knapp mil österut ligger den pittoreska byn Asby med lanthandel, Hedners Park, Andrew Peterson-museum, skolmuseum och inte minst Asby Alpina med slalombacke. Kolla länken så ser du mer.

Tranås

Åker vi istället 1,5 mil västerut kommer vi till Tranås som har ett riktigt bra småstadsliv med shopping, simhall, bowlinghall och annat som hör staden till. Och inte minst finns det en fin golfbana dit vi kan skjutsa dig i båt om du så önskar.

Vi på Solviken befinner oss nästan mitt i den fantastiska Sommenbygden. Besök Visit Tranås  så får du en bra uppfattning om vad vårt härliga område kan erbjuda dig.